Den sydspanska skidorten har under det senaste ovädret begåvats med mängder med snö, över 50 personer sitter för närvarande insnöade i ett vandrarhem.

De som tittade på de lokala TV-nyheterna i morse kunde se ett snörikt inslag från Sierra Nevada. De visade vandrarhemmet ”Albergue Universitario de Sierra Nevada” som ligger på 2.500 meters höjd i närheten av Peñones de San Francisco. Det är en äldre byggnad som ligger tre kilometer från själva skidorten Pradollano. Själva byggnaden är mer eller mindre översnöad och bilarna utanför syns inte överhuvudtaget. De försöker nu lokalisera bilarna för att de inte skall bli skadade när snön röjs bort. Det har kommit mellan 3 och 4 meter snö i det senaste snöfallet, men det förutsätts att vägen till vandrarhemmet kommer att öppnas under dagen.

Enligt rapport inifrån vandrarhemmet så har de det bra med tillräckligt med mat och gasol och behöver de handla så kan de ta skidorna ner till Pradollano. Barnen lär vara glada och roar sig med att gräva tunnlar.
Vägen till skidorten är i nuläget öppen för personbilar med snökedjor men är stängd för lastbilar och bussar, detta kan dock ändras under dagen. De kommande veckorna spås bli ett verkligt eldorado för den som tycker om snö och skidåkning.
Bildtexter: Båda bilderna är färska bilder från Sierra Nevada.