Under andra hälften av oktober kommer Luis Santiago, tecknare, målare och grafisk formgivare, att ställa ut sina verk på Sala Mercado vid Plaza de la Ermita i Nerja mellan den 15 till 31 oktober. Luis Santiago och var ägare, tillsammans med sin fru Ulla, till den lilla svenska bokhandeln Hemingway i Nerja.

Bilderna som ställs ut är en del av hans produktion under de sista fem åren, och de ger oss en ironisk, poetisk men även humoristisk bild av verkligheten. Konstnären har samlat verken till den här utställningen under namnet “APart, another point of view”.

Att se på livet genom ett humoristiskt filter har varit ett kännemärke i hans karriär som “bildskapare”, som Luis vill kalla sig själv. Och den tolkningen av sin omgivning har han velat dela med andra genom att publicera sina bilder i olika tidningar i såväl Spanien som i andra länder.

– Målet med den här utställningen är att underhålla i ordets mest lekfulla och positiva mening men också få oss att reflektera en aning. Om bilderna, dessutom, kan framkalla ett roat leende i betraktarens ögon, då är försöket lyckat, säger konstnären Luis Santiago i ett pressmeddelande.