Den 1 och 2 maj arrangeras för tredje året i följd Cómpeta Art Walkabout. Konstnärer och hantverkare som bor i och omkring denna pittoreska vita bergsby kommer att visa sin konst och öppna sina ateljéer för allmänheten.

Besökarna kan strosa runt på de charmiga gatorna och upptäcka en mängd olika gallerier där du kan träffa konstnärerna, se deras arbete och kanske köpa något speciellt. På promenaden visas alla typer av moderna och traditionella målningar i olja, akryl, akvarell och pastell, skulpturer i sten och marmor, silversmycken och träarbeten, glaskonst, ett brett utbud av fotografier, möbeltapetserare och keramik.

-Under de senaste två åren har denna konstrunda ägt rum vid påsk men vi hoppas att den första helgen i maj kommer att ge varmare promenadväder, säger Carin Tegner till Svenska Magasinet.

Kartor över Cómpeta Walkabout, kan laddas ner från hemsidan www.competaart.com och kan även hämtas på restauranger och barer i byn.

Annons

Gallerierna kommer att vara öppna mellan klockan 11 till 19. Du hittar Cómpeta genom att resa österut på riksväg N-340 och ta av vid Algarrobo eller Torrox. Aktuell information hittar du här