Hon började frilansa som 17-åring på tidningarna i Dalarna. Efter skriverier på Falukuriren, Mora tidning och senare på Blekinge Läns Tidning flyttade hon till Solkusten. Nu har hon utgett sina kåserier i bokform, ”I mandelblommans land”.

Det har under åren blivit kåserier, sagor och reseskildringar.

– Jag kom till Spanien för tio år sedan, skrev först ur min hunds perspektiv. Det är faktiskt min tidigare tax som är berättaren i de första kåserierna, säger Kersti Lindström vars kåserier i boken ”I mandelblommans land” tidigare har blivit publicerade i Sydkusten.

Många kåserier handlar om naturen och hur vackert det är. Det är en fin inbunden bok, 224 sidor med korta kåserier, och lättläst.

Annons

I september var Kersti Lindström med vid bokmässan i Göteborg.
– Jag har varit där tidigare, som bibliotekarie, nu var jag där som författare med bokförlaget Alfbok

”I mandelblommans land” går att köpa hos bokhandlare i Sverige. Den säljs även via föreningar, klubbar och kyrkor på Solkusten.

– För närvarande sitter jag och skriver på en revy till mars 2010. Club Nordico fortsätter på temat Karl-Oskar. Vi har tidigare gjort revyer på Utvandrarna och Invandrarna på perspektivet Spaniensvenskar. Nästa år heter revyn Nybyggarna, berättar Kersti Lindström vars bok “I mandelblommans land” kostar 15 euro.