FN:s tidigare generalsekreterare och Nobels fredspristagare från 2001, Kofi Annan, kommer att vara hedersgäst vid den tredje världskongressen kring klimatförändringar och vin som hålls i Marbella den 13 och 14 april 2011. De två första kongresserna har arrangerats i Barcelona.

Vid kongressen är syftet att hitta lösningar för att minska problemen och anpassa sig till det förändrade klimatet och finna en affärsmodell för vinindustrin som är mer förenlig med miljön.

Konferensen riktar sig till yrkesverksamma, som företagare, vinmakare, forskare, odlare, importörer och sommelierer. Organisatör är The Wine Academy of Spain och dess president Pancho Campo MW.

Konferensprogrammet innehåller talare från över tjugo prestigefyllda internationella sektorer, från Spanien, Storbritannien, USA, Frankrike och Chile. Bland experterna märks Nicola Joly, världens ledande auktoritet på biodynamisk odling och Claude Bourguignon, markexpert.

Annons

The Wine Academy of Spain grundades 2003 av Pancho Campo MW.

Kofi Annan är en ghanansk diplomat som var Förenta nationernas generalsekreterare under perioden 1 januari 1997 till 31 december 2006. Han är gift med svenska Nane Annan som är dotter till Nina och Gunnar Lagergren och systerdotter till Raoul Wallenberg.