När Guardia Civil hittade en klocka som tillhörde Dolores Ruiz som knivdödades på strandpromenaden i La Cala del Moral (bilden) den 18 december var det ledtråden som gav det stora genombrottet i polisutredningen. Klockan fanns i den bostad som tillhörde den 59-åriga kvinna som under gårdagen greps och som nu är misstänkt för mord.

Bara någon kilometer från platsen där Dolores Ruiz blev nedstucken med en kniv greps igår den 59-åriga kvinnan. Enligt polisen finns det både DNA och motiv som binder den 59-åriga kvinnan till brottet.

Kvinnan greps i ett flerfamiljshus på Avenida del Mediterráneo4 i Rincón de la Victoria (se kartan nedan). Offret Dolores Ruiz, 69, handlade med smycken och enligt dagstidningen ABC ska den 59-åriga kvinnan skurit halsen av henne för att hon inte fick 5.000 euro efter att 59-åringen sålt hennes smycken.

Utredarna tror att den misstänkte kvinnan var en kund hos offret som handlade med guld och smycken. 60-årig kvinna greps i morse misstänkt för knivmordet på Dolores Ruiz