En förare hos taxitjänsten Bolt knivhöggs till döds vid 5-tiden i morse på calle Burgos i Fuengirola. Enligt de första uppgifterna ska klienten som är gripen ha psykiska problem och bråkat med chauffören.

Mannen låste in sig i Bolt-bilen och försökte fly från platsen men krockade med en annan bil när han backade. Gripandet beskrivs som komplicerat.

Offret är en anställd vid VTC (Vehículo de Transporte con Conductor) och Bolt som utför persontransporter med chaufför. Chauffören hade fått en beställning om att hämta en klient i centrala Fuengirola.

Flera ögonvittnen uppger att de två personerna grälade på gatan. Gärningspersonen bar två knivar.

Annons

Händelsen i morse återges av nyhetsbyråerna Europa Press och EFE. ABC uppger att gärningspersonen ska vara en spansk medborgare, 34 år gammal.

Offret ska vara en 44-årig man från Marocko som blev utsatt för 30 knivhugg och avled på platsen. Trots att ambulans och räddningspersonal snabbt var på plats gick det inte att rädda mannens liv.

Presidenten vid Asociación Empresarial VTC i Andalusien, Pablo García, beklagar sin kollegas död och beskriver det som en isolerad händelse.

Licensen för VTC-bilen som kör för Bolt ägs av en företagare i Algeciras. Det man som körde bilen var en marockansk medborgare från Tetuán.

Enligt de första obekräftade uppgifterna ska gärningspersonen ha psykiska problem. Mannen sitter i frihetsberövad vid nationalpolisen i Fuengirola i väntan på en rättspsykiatrisk undersökning (RPU). Han är känd var polisen sedan tidigare.

Det var mannens flickvän som var med vid händelsen, som ringde polisen. Enligt uppgifter till Diario SUR ska föraren ha tittat på flickvännen för mycket, varpå mannen knivhögg denne.

Vid en RPU-undersökning utreder ett team specialister i rättspsykiatri om den brottsmisstänkte har någon form av allvarlig psykisk störning. Resultatet av undersökningen kan ha avgörande betydelse för om personen döms till fängelse eller rättspsykiatrisk vård.

(Texten är delvis uppdaterad 23/6/23)