Besöket varar i två dagar och han anländer idag fredagen den 15 november 2019 med ett såpass stort följe att de behöver två jumbo-jet för resan från BRICS-forumet i Brasilien.

Detaljerna om presidentens närvaro på Teneriffa har av säkerhetsskäl hemlighållits i det längsta. Men det förväntas att delegationen kommer att bo på hotell Ritz Carlton Abama, i kommunen Guía de Isora.

Myndigheterna varnar för att det blir trafikstörningar på huvudvägarna mellan Teneriffas södra flygplats och Adeje på fredag eftermiddag. Samt från Adeje till Teide via Vilaflor på lördag då han kommer att besöka Teide nationalpark. Dessutom blir det ytterligare störningar i trafiken när Jinping återvänder till flygplatsen på lördag kväll.

Detta är andra besöket som Xi Jinping gör på Kanarieöarna, det förra var i november 2016 då han besökte Gran Canaria. Den gången var det ett möte med den dåvarande vice regeringschefen Soraya Sáenz de Santamaría som stod på programmet, men det besöket var en snabbvisit på mindre än en dag. Bildtext: Xi Jinping vid en ceremoni i Kreml, Moskva. Foto: kremlin.ru.
Artikel: Jonny Erixon.