Till veckoslutet är det upplagt för stor tennisfest i Spanien och Madrid. Davis Cup-semifinalen mellan Spanien och USA väntas bli en riktigt härlig fight.

Spelplats är Madrids klassiska tjurfäktningsarena Las Ventas som invigdes 1931 med plats för 21.000 åskådare. Det är den tredje största i världen efter Mexiko och Venezuela. Vid en jämförelse med olika tennisstadion är bara US Opens arena större.

Matchen går givetvis på grus som är spanjorernas favoritunderlag. Det var en något sliten världsetta Rafael Nadal som mötte pressen.

-När man har ett helt år bakom sig med mycket tennis är det normalt att det i slutet av säsongen blir en svacka. Efter förlusten i US Open har jag varit på Mallorca och vilat upp mig. Jag hoppas det kommer att räcka, säger Mallorcasonen.

Annons

-Detta kommer att bli årets sista stora kraftansträngning innan speluppehållet och jag skall försöka göra mitt bästa för Spanien att nå slutspelet.

Spanien är favoriter i matchen mot USA som direktsänds på spansk tv fredag till söndag. I den andra semifinalen möts Ryssland-Argentina.