Aktivister för fri abort har under de senaste dagarna målat budskap på ett flertal kyrkor i provinsen Málaga som en protest mot landets nya abortreformen. På sociala nätverk framkommer det att det är en grupp som kallar sig ”María del Rosario y sus ovarios”, María del Rosario och hennes äggstockar, som ligger bakom den senaste tidens graffitimålningar.

I Nerja har familjemedlemmar till den spanske justitieministern Alberto Ruiz-Gallardón fått budskap målade på muren till bostaden. Den spanske justitieministern är gift med dottern till José Utrera Molina som var minister under några år då Franco var statschef. Alberto Ruiz-Gallardón har sin semesterbostad i Nerja.

På muren till en av familjens bostäder i Nerja har aktivisterna för fri abort skrivet ”Aborto Ruiz-Gallardón” och målat ett radband med utseendet av äggstockar skriver dagstidningen Diario SUR.

Justitieministern har tillbringat några dagar under julledigheten i Nerja och har sett besöka tapas-baren Dolores El Chispa på calle San Pedro tillsammans med sin fru och deras två barn. 300 meter från baren ligger justitieministerns semesterbostad.