Nu på fredagen den 30 november är det dags för den festliga invigningen av årets julbelysning i Málaga. Klockan 19:00 invigs och tänds belysningen och ljus och ljudshowen på Calle Larios brakar ingång. Men redan en timme före invigningen så hålls det en show för barn på Plaza de las Flores, dessutom kommer det att delas ut 1.000 ballonger med julmotiv till barnen under eftermiddagen.

Det spektakulära skådespelet på Calle Larios har blivit något av en referens för julbelysningar i Spanien och det kommer i år att kunna avnjutas tre gånger per kväll fram till dess att julbelysningarna släcks ned efter trettonhelgen. Tiderna är 18:30, 20:00 och 21:30 och allt avnjuts till musik som ’Rondo veneziano-Zodiaco’, ’Rondo veneziano-Música fantasía’, ’Villancico altozano’, de Café Quijano och ’Cosas de la Navidad’, barnvisor av Raúl Charlo.

Málagas julbelysning består i år av 2.062.104 ledlampor, på Calle Larios finns det ett valv med 2.630 mikroledkablar, två kupoler och 24 arkader med fönster och rosetter av katedralstyp. Dessutom finns det en mängd nya dekorationer på flera gator och torg, bland andra 140 fåglar på Plaza de la Merced.

Stadens två största julgranar finns på Plaza de la Constitución och Plaza de la Marina, den senare är en ny högteknologisk variant som tack vare ett nytt LED-system kan visa olika julmotiv.

Annons

Julbelysningen bara för den historiska stadskärnan innebär en investering på 733.211 euro vilket är 60.000 mer än förra året, ökningen beror på att julgranen på Plaza de la Marina i år bekostas av staden efter att tidigare år varit sponsrad. Bildtext: Förra årets julbelysning på Calle Larios