Socialdemokraterna Håkan Juholt och Tommy Waidelich har köpt hotell och blir ägare till Fustera Beach Club 2018 i Fustera norr om Benidorm och Altea på Costa Blanca. Jag ser mig som en John Cleese i Pang i bygget säger Juholt, nyutnämnd svensk ambassadör i Island. Jag tänker inte odla mustasch och bli en Manuel, kontrar Waidelich.

Firma Juholt/Waidelich köper en anläggningen på Costa Blanca som ligger hundra meter från havet. De tänker börja med hälsoresor, konferenser och turister skriver dagstidningen Östra Småland som var först med nyheten.

– Vi hade hoppats att bli statsminister och finansminister i en regering. I stället tar vi hand om varandra. Vi fick inte ansvar för ett land, men för ett hotell, säger Håkan Juholt.

Det var i höstas som Tommy Waidelich och Desiréè Liljevall, som har hus på Costa Blanca, var ute och promenerade och fick syn på att den cirka 500 kvadratmeter stora fastigheten med fyra lägenheter och en fotbollsplan var till salu.

Annons

Så nu har Tommy Waidelich och Håkan Juholt förverkligat sin dröm om att ha ett hotell tillsammans. Waidelich har tidigare varit gift med en spanjorska, och har varit i området i cirka 20 år.
– Jag har varit i Spanien i 20 år. Barnens mamma är härifrån. Jag har kontakterna och kan språket, säger Tommy till Östra Småland.

Ytterligare en rikskändis satsar i Spanien. Som Svenska Magasinet tidigare har berättat planerar entreprenören Bert Karlsson att ge sig in i fastighetsbranschen.

Jag ska tillsammans med en halvspanjor starta mäkleri. Vi ska hjälpa svenskar med bostadsköp så de inte blir lurade säger Bert Karlsson.

Bert Karlsson är numera ägare till en bostad på Teneriffa. Den ska fungera som mäklarkontor.