José María García Urbano stannar och blir Partido Populars kandidat till borgmästarposten i Estepona ännu en gång. Det beslutade partiets valnämnd på måndagen då borgmästarkandidater presenterades i kommuner med mer än 20.000 invånare i provinsen Málaga.

Den 80-årige Francisco de la Torre blir PP:s borgmästarkandidat i Málaga för sjätte gången i rad sedan 1999.

Jesús Lupiáñez Herrera blir ny borgmästarkandidat för Partido Popular i Vélez Málaga

Med tanke på åldern har det tidigare funnits förslag på att den omtyckte José María García Urbano skulle placeras som nummer 2 på Partido Populars vallista i Málaga. För fyra år sedan inför lokalvalet 2019 föreslog De la Torre själv att García Urbano borde vara nummer två.

Inför kommande lokalvalet 28 maj tog spekulationerna återigen fart. Enligt källor till Diario SUR har det funnits planer att få García Urbano på plats nummer två även denna gång.

Annons

I morse fick José María García Urbano frågan från Diario SUR hur det blir. García Urbano sa att det inte har förekommit några samtal med De la Torre.

”Med tillfredsställelse och med ett stort engagemang för staden tillkännager jag min kandidatur för omval som borgmästare i Estepona. Låt oss fortsätta arbeta tillsammans” skriver José María García Urbano på Twitter.

Läs mer: Spanien just nu – politikernas paradis

Partido Popular fortsätter med samma borgmästarkandidater på Costa del Sol som tidigare. Den enda förändringen blir i Vélez-Málaga där Jesús Lupiáñez Herrera ersätter Francisco Delgado Bonilla.

I övrigt ser det ut så här i kommuner mer fler än 20.000 invånare:

Partido Populars valnämnd sammanträffade på måndagen

Málaga: Francisco de la Torre

Alhaurín de la Torre: Joaquín Villanova

Alhaurín el Grande: Antonia Ledesma

Coín: Francisco Santos.

Marbella: Ángeles Muñoz

Fuengirola: Ana Mula

Torremolinos: Margarita del Cid

Antequera: Manuel Barón

Ronda: María de la Paz Fernández

Rincón de la Victoria: Francisco Salado

Nerja: José Alberto Armijo

Benalmádena: Juan Antonio Lara

Cártama: Pedro Pardo

Mijas: Ángel Nozal