Jonas Källmans Ciudad Real har vunnit ligan och nu även Champions League. De hade kunnat ta en trippel som FC Barcelona men Ciudad Real fick ju stryk tidigare i år mot just Barcelona i finalen i Copa del Rey.

På söndagen blev de mästare i Champions League efter en riktig rysare. Efter första finalmatchen mot Kiel hade tyskarna ett försprång på fem mål. På söndagen vann Ciudad Real med 33-27!

Ciudad Real, med Jonas Källman i laget, är världens bästa klubblag i handboll. 33-27 räckte för att vända 34-39-underläget från den första finalmatchen. Kiel satsade desperat i slutsekunderna, men hade behövt göra två mål eftersom Real gjort fler mål på bortaplan.

Det såg mörkt ut för Jonas Källman och hans Ciudad Real i halvtid. Kiel, med svenskarna Stefan Lövgren, Kim Andersson, Marcus Ahlm och Henrik Lundström i laget, hade i det läget en tvåmålsledning.

Annons

I andra halvlek kom Ciudad Real ut som ett nytt lag och stöttade av en fanatisk hemmapublik kom laget ikapp, förbi och ryckte. Jonas Källman var en av hemmalagets tongivande spelare med sina fyra mål.