Den svenska socialdemokraten Johanna Forssell som sitter i kommunfullmäktige i Fuengirola och som är gravid anklagar partimedlemmar ur Partido Popular för diskriminering.

Till dagstidningen La Opinión de Málaga säger Johanna Forsell att hon blivit utsatt för förolämpningar: ”Jag har varit tvungen att stå ut med det mesta, de har ifrågasatt mina rättigheter som kvinna”, säger svenskan.

Under gårdagen offentliggjorde kommunfullmäktigeledamoten Johanna Forsell delar av den offentliga skrivelse hon har skickat till kommunfullmäktige samt borgmästaren i Fuengirola. I nuläget är Johanna Forsell sjukskriven på grund av vissa komplikationer i samband med en graviditet.

Det var efter ett fullmäktigesammanträde strax före julhelgen där Johanna Forsell uteblev eftersom hon var på sjukhusbesök som hon skulle ha blivit utsatt för diskriminering.

Annons

Enligt Johanna Forsell fick hon utstå skämt och ironiska kommentarer från partimedlemmar ur Partido Popular om hon följer fullmäktigesammanträdet via något socialt nätverk. Bland annat ska hennes rättigheter som kvinna ifrågasatts liksom hennes hälsa och graviditet.

Någon kommentar från Partido Popular angående Johanna Forssells anklagelse om diskriminering finns inte med i artikeln i La Opinión de Málaga.