När Txuri Urdins lettiske stjärna Martins Jakovlevs flyttar hem på grund av personliga skäl kallas svensken Johan Larsson in. Johan kommer närmast från IF Malung och kommer att spela i det nordspanska laget säsongen ut.

Debuten för Johan sker på lördag då Txuri tar emot Majadahonda i hemmahallen Palacio del Hielo i San Sebastian.

Larsson är född i Stockholm 1992 och har under de senaste fem säsongerna spelat back. Txuri Urdin tränare ser svensken som en mångsidig spelare som kommer att bidra med mycket. Det är en spelare som laget har letat efter, säger tränaren Tito Marcelino till dagstidningen Noticias de Gipuzkoa.

Johan säger till tidningen att han ser fram emot tiden i San Sebastian med målet att bli ligamästare. Jag ska göra mitt bästa och försöka skapa chanser för mina lagkamrater, säger svensken.

Annons

Txuri Urdin är regerande spanska mästare efter säsongen 2017/2018. Laget är klar etta i år och leder ligan på 31 poäng före tvåorna Puigcerda och Barca Hoquie Gel som har 17 poäng. De övriga lagen i La Liga är Jaca och Majadahonda.

Flera svenskar har spelat i den spanska ishockeyligan genom årens lopp. Den mest kända är Kent Nilsson som 41 år gammal blev spansk mästare säsongen 1997/1998 med El Club de Hielo de Majadahonda i Madrid. Den säsongen hade laget fem svenskar i truppen bland annat Orvar Stambert.