I en intervju i dagstidningen Diario SUR idag säger imamen vid Marbellas moské, Allal Bachar El Hosri, att det inte finns något inom islam som rättfärdigar våld. Han föddes i Marocko för 70 år sedan men har tillbringat halva sitt liv i Spanien.

Han säger att han har en helt annan åsikt än de som mördade tecknarna i Frankrike som hade gjort satirer på profeten Muhammed.
”Jag har en annan åsikt. De som har gjort ritningarna är varken de första eller de sista och det skapar oväsen. Bakom detta finns det multinationella intressen som främjar en interkulturell misstro”.

Enligt Marbellas imam Allal Bachar El Hosri handlar det inte om yttrandefrihet. Att förolämpa eller provocera 1.5 miljarder troende är inte frihet. Det är en utmaning eftersom det skapar en kris bland troende.

Imamen menar att det finns vissa intressen som ligger bakom detta, som vill skapa kris bland troende och att vapen ska säljas.
”Mitt besked till muslimer är att inte överreagera. Det är bättre att vara lugn och låta dem hålla på om de vill. Det finns inget behov av att göra något”.

Allal Bachar El Hosri menar också att jihad inte existerar inom islam. Det är ett ord som människor har skapat. Ett krig kan aldrig vara heligt, menar Marbellas imam.
”De som verkligen tillhör islam satsar på samexistens”.