Den danske journalisten Jesper Sander Pedersen som var ordförande i journalistklubben Costa Press Club med ett 50-tal medlemmar har avlidit efter en kort tids sjukdom.

Jesper Sander Pedersen var uppskattad och omtyckt bland danskar bosatta på Solkusten som han hjälpte i den spanska byråkratin, liksom bland arbetskamrater och kolleger. Han var ordförande i den internationella pressklubben i 21 år fram till sin död.

Journalistförbundet Asociación de la Prensa i Málaga beklagar dödsfallet och framför sina kondoleanser till hans anhöriga och kollegor vid Costa Press Club. Journalistförbundet skriver vidare att Jesper Sander Pedersen alltid arbetade för integrationen av utländska medier och deras yrkesverksamma. Han var en försvarare av de fria medierna och integrationen av utlänningar på Costa del Sol.

Jesper Sander Pedersen föddes i Köpenhamn studerade journalistik i Århus. Han flyttade till Rincón de la Victoria och Costa del Sol 1986 där han träffade sin fru Rocío som han gifte sig med 1987. De levde senare i Fuengirola för att senare flytta till Torremolinos. Han arbetade och frilansade för flera danska medier på Solkusten.

Annons

Tisdagen den 23 maj hölls en minnesstund för Jesper vid kyrkogården i Torremolinos där han ligger begravd.