Den 18-åriga finska kvinnan Jenna Lepomäki som i höstas hittades död i en sovsäck i en ravin nedanför Mijas by ringde till alarmtjänsten SOS 13 gånger dagen innan hon blev knivmördad och strypt.

Det framkom under rättegången i Tammerfors där två finska män, 19 och 21 år, står åtalade för mord på kvinnan. Döms de båda männen riskerar de livstids fängelse.

Den finska kvinnan blev först misshandlad efter att hon hade vägrat att smuggla kokain mellan Spanien och Finland. Hon anmälde misshandeln den 27 juli hos Guardia Civil i Mijas. De båda finska männen ska ha hotat henne med kniv och ett vasst trubbigt föremål varpå hon ringde till 112. Samtalen fördes på engelska och var otydliga.

Dagen efter gick hon till polisen för att anmäla de finska männen för misshandel och hot. Enligt vittnesmål från en av de två männen återvände Jenna till deras huset vid midnatt. De började då att hota henne för att höra vad hon hade sagt till polisen.

Annons

Enligt finska medier som dagstidningen La Opinión de Málaga hänvisar till ska den yngre av männen gått till köket för att hämta en kniv. Mannen var vid ögonblicket berusad och han har erkänt att han senare knivhögg och ströp kvinnan i badrummet.

Dagen efter händelsen gömdes kroppen undan och de båda männen rengjorde badrummet som var fullt av blod. Styvpappan till den yngre mannen ska senare ha anlänt från Finland och ska ha kommenterat röran i huset men att badrummet var rent.

Två dagar efter mordet, den 1 juli, lade männen kroppen i en sovsäck som de gjorde sig av med i en ravin. Kvinnans personliga tillhörigheter kastades in i en container.

Den 5 juli flög de båda finska männen från Málaga till Nordirland för att komma undan och för att skaffa alibi. I mitten av juli återvände de till Finland.

En av männen skrev på den mördade finska kvinnans Facebook-profil den 21 september: ”Grattis på födelsedagen – var du än är…”.

Den 21 september skulle Jenna Lepomäki ha fyllt 19 år.