Att svenskar och norrmän i första hand har tagit Nerja till sitt hjärta är ingen överdrift. Nu projekteras det för nya bostadsområden i Nerja. I området El Playazo ska det byggas hotell, 2.200 bostäder och strandpromenad.

Regionalregeringen Junta de Andalucía har utarbetat en ny plan, Plan de Ordenación del Territorio, för Axarquía-området. I den ingår en nybyggd strandpromenad, paseo marítimo vid El Playazo som blir ett område med 2.200 bostäder 250 meter från Medelhavet.

Borgmästaren José Alberto Armijo (PP) avslöjade de nya planerna under gårdagen i samband med en presskonferens. Det nya området blir på 120 hektar.

-Utvecklingen av El Playazo blir det största jag har varit med om under mina år i Nerja, säger borgmästaren i en kommentar.

Annons

Även en sandstrand på 70.000 kvadratmeter och 100 meter bred ska byggas in anslutning till området. Dessutom byggs ett område för idrott, motion och rekreation.

Gamla CN-340 görs om till en stor boulevard som knyter ihop de historiska delarna i Nerja med Torrox och en framtida fritidshamn.