Från fredag ligger isen nyspolad i Club Hielo i Arroyo de la Miel i Benalmádena. Har du lust att svalka dig med skridskoåkning så öppnar hallen klockan 16 och håller öppet till klockan 21.45. Öppningserbjudandet ligger på fem euro och då ingår hyra av skridsko. Under lördag och söndag gäller erbjudandet mellan klockan 11-14.20 samt 16-19.45.

På Club Hielo anordnas även kurser i konståkning. Och på tisdagar och torsdagar klockan 21 till 22.30 är det ishockey för vuxna. Har du lust att prova på finns det material att låna.

Skridskoåkning är en bra motionsform. Enligt en specialist i idrottsmedicinn vid Norska Idrottsmedicinska Institutet, Thor Einar Andersen, är den allsidiga skridskoåkningen en bra kombination av styrke- och konditionsidrott.

Skridskoåkning utvecklar styrkan i speciellt lår-, sätes- och ryggmusklerna och i mindre grad även vadmusklerna. Eftersom man använder stora muskelgrupper när man åker skridskor, blir fettförbränningen också effektiv om man åker under en längre tid. Speciellt vid en puls på 120-150, säger han till tidskriften Iform.

Annons

Thor Einar Andersen framhäver balansen som en viktig del i skridskoåkningen.

På grund av att man hela tiden stimulerar de nervimpulser som ska ombesörja att man har huvudet uppåt och skridskorna nedåt, får man helt enkelt bättre balansförmåga och styrka i anklarna. Det är något som inte minst barn har nytta av, enligt sportchefen i Norges Ishockeyförbund, Jon Haukeland.

– Vi ser att många barn i dag har dålig motorik. Dels på grund av att de är lite överbeskyddade, dels på grund av att sitter stilla vid datorer en stor del av tiden. Skridskoåkning och bollspel på is ställer stora krav på balans och öga-hand-fot-koordination och därför är det väldigt bra att utveckla barnens balansförmåga och kroppskontroll, menar han.
KLICKA HÄR så hittar du hela programmet