Arbetslöshet och korruption är samhällets största problem enligt spanjorerna. Men sedan den förra undersökningen så ses invandringen och migrationen som ett växande problem. Vid juli-undersökningen angav 2,9 procent av den spanska befolkningen att invandringen var ett stort problem. I den senaste opinionsundersökningen från CIS som presenterades på onsdagen är det nu 7,7 procent som anser invandringen är ett stort problem.

Om det är något problem som spanjorerna i första hand anser ska lösas så är det arbetslösheten. 78,8 procent av landets befolkning anser att det är landets största problem. Det är en minskning med 0,2 procent sedan juli-undersökningen.

På andra plats ligger korruptionen. Det är färre spanjorer som anser att det är ett problem och siffran har sjunkit med 16 procentenheter sedan januari 2015 till 55,5 procent.

Det är oron för invandringen från Syrien som fler spanjorer uttrycker sitt bekymmer med. 7,7 procent av befolkningen gör att invandringen är ett av Spaniens tio största problem vilket det inte har varit sedan oktober 2011.

Annons

Undersökningen från CIS gjordes mellan den 2 till 12 september.