Det kom positiva nyheter från provinsen Málaga och Costa del Sol på måndagseftermiddagen. Inte något bekräftat dödsfall i Covid-19-relaterade sjukdomar. Det betyder att antalet avlidna hittills precis som under gårdagen är 183. Dessutom sker en nedgång i nysmittade i Covid-19.

Vi går in på den femte veckan med nationellt nödläge och karantän. Och för första gången på ett tag har det inte rapporterats om något dödsfall i Covid-19-relaterade sjukdomar på ett dygn.

Hälsovårdsmyndigheterna poängterar å andra sidan att det finns en viss eftersläpning i siffrorna. En viss efterrapportering är att vänta efter den långa påskhelgen.

Ytterligare en siffra som den andalusiska Folkhälsomyndigheten Consejería de Salud y Familias rapporterade på måndagen är att bara 14 nya fall är bekräftade. Det kan jämföras med de 60 som det rapporterades om igår söndag.

Annons

Antalet som har tillfrisknat är nu 583 personer vilket är 25 fler än igår. Samtidigt ökar antalet patienter som blir utskrivna från vårdinrättningar och intensivvårdsavdelningar.