SvT World sänder och vid flera svenska restauranger på Solkusten kommer prinsessbröllop mellan H.K.H. Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O’Neill att visas. Vädertjänsten lovar fint väder och glada bröllopsfirare från hela Europa vallfärdar till Stockholm. Men någon representant från Spaniens kungafamilj kommer inte att närvara.

En inbjudan från det svenska hovet har gått ut till Spaniens kronprinspar ”príncipes de Asturias” och till prinsessan infanta Elena. Men ingen av dem kommer. Spanska hovet Zarzuela har ännu inte gjort något officiellt uttalande men enligt hovets webbplats finns inget evenemang inbokat till helgen varken för kronprinsparet eller prinsessan Elena.

Prinsessan Madeleine är populär i Spanien och bevakningen inför bröllopet i Stockholm är tydlig i spanska medier. Även om prinsessan Madeleine är på fjärde plats i den svenska tronföljden som regleras i successionsordningen så kommer de flesta europeiska kungahus att ha representanter på plats vid bröllopet.

Det är inte första gången som det spanska kungahuset inte finns representerat vid ett kungligt bröllop i Europa. Så var det även sommaren 2011 vid bröllopet mellan prins Albert II av Monaco och Charlene Wittstock.

Annons

Vid det svenska kronprinsessbröllopet närvarade drottning doña Sofía, kronprinsparet ”príncipes de Asturias” prinsessorna Elena och Cristina tillsammans med Iñaki Urdangarin.

Bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill kommer att hållas i Slottskyrkan i Stockholm den 8 juni 2013.

SVT World sänder lördag 8 juni kl 15:00 – 20:00 CET. Repris söndag 9 juni kl 11:00�”16:00 CET. Ett sammandrag med höjdpunkterna från bröllopet sänds i SVT World lördag 8 juni kl 20:30 CET samt söndag 9 juni kl 16:55 CET

Bildtext: H.K.H. Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O’Neill / H.R.H. Princess Madeleine and Mr. Christopher O’Neill (Foto: Brigitte Grenfeldt)