Nationalpolisen i Fuengirola har gripit en indisk medborgare för att ha våldtagit en 40-årig svenska som var i Fuengirola som turist. Kvinnan anmälde våldtäkten dagen efter händelsen som ska ha skett natten mot i tisdags. Hon ska också uppgett att hon blev drogad i samband med att hon tog en drink på en bar vid ett nöjesställe.

Diario SUR skrev om häktningen i lördagens nummer. Ytterligare en indisk medborgare har gripits men därefter blivit frisläppt. Den mannen ska ha befunnit sig i lägenheten där den påstådda våldtäkten ska ha skett.
Det har inte blivit styrkt om han har deltagit i våldtäkten eller bara sett på utan att ingripa. Rättsmedicinska tester har utförts som ska fastställa om han har medverkat i våldtäkten.

Han har blivit fråntagen sitt pass och får inte lämna Spanien och ska anmäla sig till domstol regelbundet.

Den indiske medborgare som misstänks vara gärningsmannen är häktad för våldtäkt utan möjlighet till borgen. Häktningen bekräftas av Andalusiens Högsta domstol TSJA (Tribunal Superior de Justicia de Andalucía) skriver tidningen.

Den 40-åriga svenska kvinnan som var i Fuengirola på semester har återvänt till Sverige. Hon har lämnat vittnesmål och behöver inte medverka i en kommande rättegång.

Svenska Magasinet berättade i torsdags om händelsen som inträffade natten mot tisdagen tidigare i veckan. Kvinnan har uppgett att hon ska ha blivit drogad och därefter förlorat medvetandet. När hon vaknade upp blev hon överfallen och sexuellt utnyttjad av en främling i en lägenhet där hon tidigare aldrig hade varit.

Kvinnan hade tidigare på kvällen varit ute tillsammans med några andra svenskar som är residenta i Fuengirola. Efter middagen beslutade hon sig för att ta sig en drink i en bar i centrala Fuengirola efter att klockan hade passerat midnatt.

Därefter minns hon inte något mer förrän hon vaknade upp naken i en lägenhet där en främmande man våldtog henne. Hon lyckades slita åt sig några kläder och ta sig från lägenheten till polisen. Hon fördes därefter till sjukhuset Hospital Costa del Sol.

Kvinnan fick blåmärken på armar och ben i samband med händelsen. Svensk turist drogades och våldtogs av främling