Ligan bröt sig in i lyxvillor i Nueva Andalucía och Elviria för att komma över pengar, värdefulla smycken och terrängbilar. En jordansk prinsessa är en av tjugotalet drabbade i Marbella som hade inbrott i somras. Ligan stal också 14 terrängbilar. Nu har nationalpolisen och Guardia Civil gripit fem personer som misstänks tillhöra ligan.

En prinsessa från Jordanien blev av med en stor summa kontanter och flera värdefulla smycken. Prinsessans familj är nära vän med drottning doña Sofia skriver Diario SUR.

Efter flera inbrott i Nueva Andalucía och Elviria lät polisen förstärka bevakningen i området. Misstankarna riktades mot en albanska kriminell organisation där medlemmarna är militärt utbildade. De är kända i sitt hemland för flera grova brott. Vid flera tillfällen misstänks de ha drogat sina offer.

Den 24 juli fattade polisen misstankar mot en bil som färdades i hög hastighet varpå en biljakt inleddes som slutade med en trafikolycka i bostadsområdet Pueblo Andaluz i Mijas. Gärningsmännen lyckades fly till fots. Efter händelsen har polisarbetet fortskridit.

Annons

Nyligen kunde fem personer gripas misstänkta för att tillhöra den albanska ligan. Polisen har även beslagtagit smycken som har stulits i de villor som rapporterat inbrott. Även de 14 stulna terrängbilar har återfunnits.

Enligt nationalpolisen kan ligan ligga bakom totalt 70 inbrott i villor i Marbella, Estepona, Mijas och Torremolinos.