Ikea Ibéricas generaldirektör Toga Öncu bekräftar att det multinationella företaget fortfarande vill ha ett varuhus i Alicante och dessutom i Girona, Granada, Pamplona, ​​Tarragona och Vigo.

Direktionen berättade detta under en ceremoni i Madrid där de rapporterade att de under det senaste året (avslut i augusti) har haft en omsättning i Spanien på 1.466 miljoner euro, detta är 5,9% mer än året innan. Försäljningen ökade i alla regioner där IKEA har verksamhet.

Företaget som även säljer på Internet i Spanien, har 8.676 anställda i Spanien och har under året skapat 518 nya jobb. Toga Öncu påpekade att 2020 öppnar de en ny butik i Almeria och i maj 2018 ett nytt kundscervicecenter i Valladolid. Anledningen till att det har blivit förseningar med etableringen i Alicante är att företaget har mött stort motstånd på grund av valet av tomt. Det är det lokala näringslivet som kraftigt har protesterat mot planerna.

I Spanien har IKEA i dagsläget 16 varuhus, ett kundservicecenter i Asturien, en leveransplats i Pamplona och två distributionscentraler i Valls (Tarragona), som levererar produkter till företagets varuhus i sydvästra Europa och som utgör logistikbas för expansion på Iberiska halvön.

Annons

Över hela världen omsatte IKEA 36.400 miljoner Euro 2016, det är en ökning med 7,6% jämfört med 2015. De hade i augusti i år totalt 400 varuhus i 49 länder.