En 46 meter lång hängbro monteras längs den nya vandringsleden som slutförs mellan Canillas de Aceituno och Sedella vid bergskedjan Sierra Tejeda i Axarquía öster om Málaga. Leden förväntas att öppna i oktober.

Inom kort får alltså östra Costa del Sol sin egen Caminito del Rey. Den vackra vandringsleden som går mellan Canillas de Aceituno och Sedella går genom naturparken och passerar bergstoppar som Sierras Tejeda, Almijara och Alhama.

I en artikel i Diario SUR beskrivs den som mycket spektakulär inte minst passagen El Saltillo som går 150 meter över floden río Almanchares.

Ett av de mest komplicerade arbetena har varit med en 46 meter lång hängbro nära Canillas de Aceituno där montörerna fått ta till helikopter. Bron går cirka 50 meter över floden.

Annons

Vegetationsröjning, ledstänger och anlagda stigar för att vandra är andra åtgärder som utförs. Det har även gjorts insatser för att förstärka och trygga den biologiska mångfalden.

Leden ingår i etapp 7 av vandringsleden Gran Senda som går i inlandet av Costa del Sol och gäller sträckan mellan Cómpeta och Canillas de Aceituno som mäter 25 kilometer.

600.000 euro har avsatts till projektet.