I morgon fredag inleds den sjätte upplagan av Ruta de la Tapa Erótica i Fuengirola. Evenemanget har vuxit och blivit ett populärt folknöje rapporterar nyhetsbyrån Europa Press.

Evenemanget pågår fram till den 16 november och i år deltar 100 restauranger och tapas-barer vilket är 22 fler än ifjol. Tapas-barerna ligger på flera ställen i centrum, plaza de la Hispanidad och stadsdelen Los Boliches.

Varje tapas kostar två euro och i det priset ingår dryck antingen öl eller vin.

Några av de speciellt framtagna tapasen har namn som ”Dónde vas calamar”, ”Ayúdame, necesito viagra”, ”A chili pim pam pum”, ”Al sur de tu cintura”, ”Tus labios pa-mi”, ”El mollete de la abuela”, ”Por pelotas” och ”Cómeme la boquita” bland många andra.

Annons

I samband med evenemanget kan alla besökare få ett pass där man ska samla på stämplar från minst tio tapas-barer. Kommunen har låtit framställa 50.000 sådana pass.

Passet ska sedan lämnas in på Turistbyrån där 39 priser kommer att lottas ut bland annat en resa för två personer till Tánger.

Den tapas-bar som får flest röster med bästa tapas vinner gratisreklam för en månad på den lokala tv-stationen Fuengirola TV.

Det finns även en hashtag #FuengirolaMePone där besökare kan följa evenemanget på sociala nätverk.