Benalmádena kommun kommer att tvinga hundägare som låter sin hund kissa utomhus göra rent med tvål och vinäger. Nu ska det äntligen bli slut på gula parksoffor, hjul på motorfordon, byggnader, stolpar och andra utomhusmiljöer som är nedkissade skriver Diario SUR.

Kommunen beslutade på tisdagen att den kommunala ordningslagen ska reformeras. Nu är det sanktioner, böter och nya krav som gäller. Bland annat att hundägaren ska göra rent med tvål och vatten eller vinäger efter att hunden har kissat.

Antalet hundar ökar liksom klagomål och obehag från invånare. ”Ingen gillar att under sin promenad eller utanför sin bostad uppleva nedpinkade lyktstolpar eller annan utomhusmiljö” säger borgmästaren Víctor Navas som på tisdagen tillsammans med kommunalrådet inom hälsa, Alicia Laddaga, berättade om den nya förordningen som träder i kraft.

”Förändringen syftar till att öka medvetenheten bland invånarna att ha ett husdjur innebär också ansvar och samarbete i att hålla gatorna rena” säger borgmästaren.

Annons

Enligt borgmästaren är inte problemen så stora på platser som ofta har regn eller annan nederbörd. Men i Benalmádena där det inte regnar så ofta och kanske inte regnar alls under sommarhalvåret blir urinen kvar under lång tid.

Å andra sidan kan det ju tilläggas att på platser med snö syns urinen ännu mer tydligt då det vita snön färgas gul.

I andra spanska kommuner tar husdjursägaren med en flaska tvålvatten eller vinäger för att rengöra stället där hunden har kissat.

Den nya kommunala ordningslagen stöds av olika djurrättsorganisationer som anser att det är ett steg i rätt riktning då andra europeiska länder redan har denna lagstiftning.