Det förväntas en beläggning på över 90 procent från i morgon torsdag och fram till söndag. Anledningarna till detta är flera, i morgon och på lördag är det allmän helgdag i hela Spanien och på söndag går Málagas maratonlopp.

Kommunen rapporterar att hittills i år har hotellen i Málaga ökat övernattningarna med 5,17%. Turistsektorn i staden har mycket goda prognoser för helgen som kommer, den som på spanska kallas ”Puente de diciembre”.

Från januari till oktober har tillväxten i Málaga varit tre gånger större än den nationella, med en ökning av turistvolymen med 4,32%, jämfört med 2017 – vilket redan det var ett rekordår. Men María del Mar Martín Rojo, fullmäktigeledamot för turismen säger att ”det mest relevanta för oss är den 5,17 procentliga ökningen av övernattningarna, vilket innebär att vi lyckats öka den genomsnittsliga vistelsen”.

Enligt den senaste lägesrapporten från INE (motsvarar statistiska centralbyrån i Sverige) så har Málaga stad fram till 1 oktober tagit emot 130.665 hotellgäster vilket är 7,07% mer än 2017 och det resulterade i 237.265 övernattningar vilket var en ökning med 8,6%. Hotellbeläggningen låg på höga 86,88%.

Annons

Detta befäster stadens ställning som tillväxtmotor på Costa del Sol, sett till hela landet är det bara Palma de Mallorca som kan uppvisa högre tillväxt.