Vildsparris, på spanska esparragos trigueros, är den här tiden på året mycket populära att plocka ute på landsbygden. Svenska Magasinet har tidigare berättat som vildsparrisen (Asparagus acutifolius) som passar utmärkt i omelett.

Så här skrev Lennart Ekman för en del år sedan om vildsparrisen att den ”ser mest ut som ett litet otrevligt snår, men det är en trevlig bekantskap som man kan avsmaka direkt, om man hinner före alla dem som skördar knopparna för att sälja. Den här sparrisen är tunn och smal men smakar sparris och passar utmärkt i en omelett. Man får studera bilden noga för att upptäcka den långa smala sparrisknoppen”.

Man hittar skotten inne i denna gröna buske. Lämplig utrustning är grova handskar för att komma in i busken och undvika skråmor på händerna samt en kniv att skära av skotten med.

Samtidigt kommer det rapporter om att mandelträden har börjat blomma på vissa ställen runt Guaro, Monda och Coín. Sparris på promenaden i den vite mannens fotspår