Stormen Juliette som drog in över Balearerna på måndagen har orsakat stora problem på Mallorca. Ännu på tisdagen är flera vägar oframkomliga och det rapporteras om trafikproblem.

Dagstidningen Diario de Mallorca beskriver de senaste dygnens snöfall på Mallorca som historiska. Snön täcker inte bara bergskedjorna på ön utan även vissa stränder som är vita av snö. Det gäller områdena mellan bergskedjan Serra de Tramuntana till stranden Cala Santanyí.

Det talas om snödrivor på upp till 2,5 meter i Serra de Tramuntana. På 800 meters höjd har det fallit en halv meter snö.

Väderlekstjänsten Aemet har under tisdagen utlyst en röd vädervarning vilket betyder mycket allvarliga konsekvenser för samhället och stor fara för allmänheten. Omfattande störningar i samhällsfunktioner väntas.

Annons

Omkring två tusen elkunder är fortsatt utan elektricitet på tisdagsförmiddagen. Elbolaget Endesa har mobiliserat 40 personer som i skrivande stund arbetar med att återställa elnätet.

Omkring klockan 15 räknar Endesa med att invånarna i städer och byar har fått elektriciteten tillbaka, uppger nyhetsbyrån Europa Press. För bosatta på landet kommer det att ta längre tid och först på onsdagen kan det vara åtgärdat.

Eloperatörerna har stora problem med framkomligheten till de drabbade områdena på grund av snö och översvämningar som har gjort vägarna oframkomliga. 171 mm har kommit på ett dygn som mest.

De vägar som är avstängda delvis på tisdagen är:

Ma-10 (Pollença-Fornalutx)

Ma-2130 (Caimari-Lluc)

Ma-2140 (Calobra)

Ma-11A (Coll de Sóller)

Ma-2100 (Bunyola-Orient)

Ma-5017 (Randa-Cura)

Ma-4020 (Manacor-Porto Cristo)

Ma-4014 (Cala Varques-Cales de Mallorca)

Ma-14 (Son Macià-Cales de Mallorca)

Ma-4100 (Manacor-Sant Llorenç)

Ma-5010 (Algaida-Llucmajor)