Cayetana Fitz-James Stuart avled idag i en ålder av 88 år. Aristokraten duquesa de Alba som hon kallades i vardagligt tal och som var oerhört omtyckt och folkkär blev inlagd på sjukhuset Hospital Quirón Sagrado Corazón i söndags för andningssvikt i samband med hjärtarytmi. Hon tillbringade de senaste dagarna i sitt hem omgiven av sin man och sina barn. Det skriver den spanska dagstidningen ABC.

Duquesa de Alba avled strax före klockan tio i morse i sitt hem Casa de las Dueñas i Sevilla dit hon återvände i tisdags klockan 22 från sjukhuset.

Den 28 mars i år firade hon sin 88:e födelsedag. Hennes hälsa har under året varit sviktande varför de offentliga framträdandena har blivit allt färre. Senaste var den 5 oktober i samband med sin sin son Cayetano och den 24 år yngre Alfonso Diez som hon på dagen hade varit gift med i tre år.

María del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y Silva eller Cayetana de Alba blev hertiginna 1953 efter pappan Jacobo Fitz-James Stuart y Falcó död.

Annons

Hertiginnan av Alba som har sex barn var mycket intresserad av konst och spansk kultur något hon alltid uppmärksammade och närvarade vid antingen det gällde flamenco eller tjurfäktning.