Spansk nationalpolis har gripit en 27-årig kvinna i Málaga för att ha utfört ett väpnat rån och kommit över 23.000 euro. Kvinnan som ursprungligen kommer från Paraguay arbetade tidigare som hemhjälp i bostaden som rånades skriver dagstidningen Diario SUR.

Det var när kvinnan skulle fly från brottsplatsen som hon avslöjades. Den 27-åriga kvinnan var utrustad med en peruk som föll av när hon sprang från platsen. Samtidigt tappade hon sin mobiltelefon.

En polisutredning startade den 31 januari efter ett rån i en bostad i de norra delarna av Málaga. Rånoffret hade återvände till sitt hem då han fann en blond kvinna i hatt, solglasögon och med halsduk kom bärande på en kassalåda.

Kvinnan blev överraskad, utdelade ett slag mot ägaren till bostaden och sprang från platsen. Offret tog upp jakten och slet den 27-åriga kvinnan i håret varpå peruken åkte av. Ägaren upptäckte då att det var den tidigare hemhjälpen som ett par månader tidigare hade blivit av med jobbet.

Annons

Polisen kunde senare lokalisera den 27-åriga kvinnan och gripa henne. Kvinnan har i polisförhör uppgett att hon kom in i huset med nycklar som tillhörde den rätta ägaren.