Det blev en tillknäppt match med få ordentliga målchanser när Málaga tog emot Real Madrid på lördagskvällen på La Rosaleda inför 28.593 personer. Higuaín blev matchens ende målskytt i den 48:e matchminuten.

Både Málaga och Madrid hade svårt i anfallet och kom till få ordentliga avslut. I och med att Barcelona också vann sin match mot Real Valladolid med 1-0 är avståndet fortfarande sex poäng mellan Barcelona och Real Madrid i tabelltoppen. Málaga ligger på en sjunde plats i tabellen på samma poäng som sexan Atletico Madrid med 43 poäng.

Málaga möter på lördag Villareal på bortaplan, en match som sänds i La Sexta klockan 22.

I basketen gick det betydligt bättre för Málagas två lag Unicaja och Clínicas Rincón. Unicaja vann i lördags mot Estudiantes med 94-67 och behåller i och med segern sin fjärdeplats efter Vitoria, Barcelona och Real Madrid.

Annons

Clínicas vann på fredagskvällen borta mot La Laguna med 83-79 och bäste poängplockare blev svensken Jonathan Skjöldebrand (bilden) med 18 poäng. Den 204 centimeter långe svensken har spelat stabilt under våren och det väl bara en tidsfråga innan han får chansen i Unicaja.

I handbollen har Ciudad Real med svensken Jonas Källman gått till semifinal i Champions League. Ciudad förlorade visserligen i helgen på bortaplan mot ungerska Veszprém med 29-32 men segern på hemmaplan med 29-24 räckte för avancemang. Jonas Källman gjorde tre mål i matchen.