Helt galet men det är dags för årets sista utgåva, tiden, som vi alla verkar överens om går alldeles för fort.

Men vilket år det har varit, jobbmässigt bättre än någonsin.

Av EvaLotta Pettersson, chefredaktör. evalotta@svenskamagasinet.nu. Tlf +46 702 094 683

Vi är ett fantastiskt team redan nu på jobbet och spännande nyheter är på väg, vi växer, och fler än någonsin läser Magasinet. Vi gläds varje månad när vi kör ut det nya numret, det är månadens ”happyday” när många av er står och väntar på oss. Vi älskar att producera magasinet och vi märker att ni gillar det vi gör. Tack för att ni förväntansfullt tar emot varje utgåva från oss, att ni tipsar om saker ni vill läsa om och att ni faktiskt tar er tiden att kontakta oss för att berätta vad ni tycker, det gör oss mycket glada!

Annons

Privat har det varit upp och ner som kanske för de flesta av oss, längtan efter min son i Sverige är stor och i år ska vi för första gången på 30 år fira jul utan varandra. Vi tänker att så blir det i år, till nästa år blir det kanske på ett annat sätt. Under julen tänker jag alltid lite extra på familjen och passar redan nu på att skicka lite extra kärlek till mina föräldrar, svärföräldrar och övrig familj i Sverige.

Sista magasinet för i år är fyllt av Jul och Nyår. Från tips på hur du dukar ett vackert bord, klädtips till festerna, och hur du lyckas bäst med din julkola. Läs om redaktionens favorit Cava till festerna och även läckra drinktips.

Låt dig förföras av vårt Flamenco reportage och låt dig inspireras av ett besök på teater Cervantes i Málaga. Självklart finns det mycket mer… och jag hoppas att du ska gilla.

Jag passar på att önska just Dig en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År och må alla dina önskningar slå in under 2024, missa inte att köpa vindruvor, se vårt tips nedanför.

SvM tipsar… Nyårsafton

På årets sista dag firas la Nochevieja. Vid tolvslaget samlas vi vid kommunhuset eller kyrkan i kommunen där vi bor. Vid tolvslaget äter vi en vindruva för varje klockslag för att ha lyckan med oss alla årets tolv månader. Därefter fortsätter vi att festa och dansa natten lång, en fest som kallas cotillón. På hemväg i gryningen dricker vi en kopp varm choklad och churros.

Trettondagsafton

På eftermiddagen runt klockan 18 är det dags för Los Reyes Magos och Melchor, Gaspar och Baltasar som drar genom stan i praktfulla kläder. De kastar karameller till barnen, tar emot brev från barnen och lyssnar på vad de önskar sig i present.