Vardagen är tillbaka i Málaga efter den kanske bästa ferian någonsin. Men min missade du ferian i Málaga har du flera chanser under sensommaren och hösten.

Den som besökte ferian i Málaga 2022 instämmer nog i påståendet att det var en av de bättre någonsin. Efter två inställda år på grund av pandemin var sommarens största fest på kusten tillbaka med besked. Allt planerat in i minsta detalj.

Vi var många som valde att besöka ferian under dagtid i centrum. Men det är tillströmningen av besökare till feriaplatsen Cortijo de Torres som sticker ut.

Vi var många som valde att besöka ferian under dagtid i centrum.

Mycket beroende på att invigningstalet, el pregón, som tidigare hölls inne i Málaga vid kommunhuset till i år hade flyttat ut till feriaplatsen Cortijo de Torres där inte mindre än 121 casetas var öppna. 50.814 besökte konserterna vid utomhusscenen på feriaplatsen.

Annons

Det rapporteras även om mindre fylla, ”botellón-drickande” på gator och torg och mindre bråk än tidigare. Málagas lokalpolis beskriver årets feria som lugn.

Kollektivtrafiken redovisar 1,5 miljoner resenärer vilket är en ökning med 7 procent jämfört med 2019 då ferian arrangerades före pandemin.

Det som visar att ferian varit välbesökt är siffrorna från renhållningen. 1,1 miljoner kilo avfall har samlats ihop och transporterats bort från centrum och feriaplatsen. Det är en ökning med 19,83 procent jämfört med 2019.

Ung som gammal vill va med

Málagas borgmästare Francisco de la Torre är mycket nöjd:

”Efter två år utan feria var årets feria en succé. Det har varit en ära att få fira med alla i Málaga och uppleva all glädje, entusiasm och nöje” skriver borgmästaren på Twitter.

Och du som missade ferian i Málaga. Här är kommande datum på Costa del Sol:

Ronda 30 augusti-4 september

September

Vélez Malaga 27 september-2 oktober

Torremolinos 26 september-2 oktober

Oktober

Nerja 8-12

Fuengirola 6-12

San Pedro 14-19

December

Valle Niza 6-8