Ljudlöst färdas du i 20 km/h och har tid att studera det vackra andalusiska landskapet. På flera platser i Andalusien kan du flyga varmluftsballong. 90 minuter i luften kostar cirka 120 euro.

Här är några av platserna där det organiseras flygningar med varmluftsballong.

Antequera
Har ett brett utbud av luftballongflygningar med företaget Globotur. Att se en soluppgång vid horisonten med Peña de los Enamorados som bakgrund är magiskt, säger Javier Benítez vid Globotur, till Diario SUR.
Rutten går över Sierra de la Axarquía och landsbyggden med sina gröna olivfält. Däremot går det inte att flyga över Torcal som är flygförbudszon.

Några andra platser som det organiseras varmluftsballongflygningar är i Arcos de la Frontera, Campos de Tejada mellan Sevilla och Huelva, Aljarafe (Sevilla) där en rutt går in över nationalparken Doñana, Córdoba med río Guadalquivir till Medina Azahara.

Även vid Ronda, Guadix, Utrera och Montoro kan privata evenemang arrangeras.

Det kan tilläggas att den 4 december arrangeras den 22:a upplagan av den spanska kungliga cupen i varmluftsballongflygning som går i Antequera, Arcos de la Frontera och Sevilla. I år medverkar tyska, slovakiska, slovenska, franska, ungerska och portugisiska team.

Räkna med många luftballonger den dagen som svävar på himlen.
Läs mer här