Först hotade han att knivhugga sin svenske rumskamrat. Därefter försökte den 40-årige svensken ta sitt eget liv på stranden i Fuengirola. En större polisinsats på lördagskvällen väckte stor uppmärksamhet. Av Ola Josefsson

Det började vid sjutiden på lördagsmorgonen då den 40-årige svensken ska ha dödshotat en landsman i en lägenhet i centrala Fuengirola. Landsmannen flydde från lägenheten genom att hoppa från balkongen på andra våningen. Han hamnade på terrassen på markplanet och ådrog sig svåra benbrott. Mannen vårdas i nuläget på sjukhuset Costa del Sol i Marbella.

Senare på lördagseftermiddagen hotade den 40-årige svensken att ta sig eget liv. Samtidigt som mannen höll en större kniv mot struphuvudet försökte cirka tio tungt beväpnade nationalpoliser förhandla med mannen om att lägga ned kniven. Polisen omringade mannen då han upplevdes som farlig för allmänheten och var utrustad med en stor kniv.

Svenska Magasinet berättade om händelsen på sitt Twitterkonto på lördagskvällen där även en film finns publicerad.

Annons

Händelsen utspelade sig på Paseo Maritimo Rey de España i Fuengirola nära Parque Doña Sofia. Omkring ett 50-tal personer följde dramat på lördagskvällen säger ett ögonvittne till Svenska Magasinet.

– Mannen hotade att hugga sig själv. Över tio poliser är på plats. Ungefär vid klockan 20.30 fick de in honom. Ett femtiotal åskådare applåderade polisinsatsen, säger ett svensk man som blev ögonvittne till händelsen på stranden i Fuengirola.

Nationalpolisen beskriver insatsen som ett ”kritisk ingripande”. Förutom nationalpoliser deltog även medlemmar ur insatsstyrkan GOES (Grupo de Operativos Especiales de Seguridad) skriver den spanska dagstidningen ABC. Polisen bevakade svensken även utifrån havet från en båt (bilden). Under fem timmar förhandlade polisen med mannen att lägga ner kniven och överlämna sig frivilligt till polisen.

Den 40-årige svensken fördes senare till ett sjukhus i Málaga. Där väntar en psykiatrisk undersökning.

(Foto: Läsarbild)