Med hjälp av hotellets övervakningskameror har polisen en god bild av händelseförloppet på det hostal i centrala Fuengirola där de två unga kvinnorna, båda 18 år och hemmahörande i Enköpingstrakten semestrade.

Som Svenska Magasinet tidigare har uppgett visar kamerorna hur den 30-årige mannen går från rum till rum utmed hotellkorridoren på våning fem och känner på samtliga dörrar. Källor nära polisutredningen och som dagstidningen La Opinión de Málaga hänvisar till uppger att mannens avsikt var att stjäla.

Mannen hade blivit vräkt från sin bostad i Las Lagunas i Mijas Costa för att han inte hade betalt hyran. I torsdags checkade han in på rum 404 på det billiga vandrarhemmet i Fuengirola.

Dörren till rum 505 där de svenska kvinnorna låg och sov var olåst. Mannen överraskade de båda svenskorna som vid ögonblicket låg och sov. En av kvinnorna låg på golvet. När mannen försökte antasta henne vaknade hon och skrek. Skriken väckte hennes vän som låg i sängen som då försökte hjälpa sin kamrat.

Mannen ska ha använt all sin fysiska kraft men det hjälpte inte varpå han använde en kökskniv. En av kvinnorna sprang ut i korridoren, ropade på hjälp och fortsatte att springa ned till receptionen, vilket räddade hennes liv.

En polisman som gjorde sin praktik och som vid ögonblicket bodde på våning tre vaknade av skriken och sprang ut i korridoren. Hans väg korsade den flyende 30-åringen som kom springande och viftade med en stor kniv. Polisaspiranten kunde därefter övermanna 30-åringen.

När nationalpolisen kom till platsen fann man en svensk kvinna död i rum 505.

Förundersökningsledarna tror att mannens ursprungliga avsikt var att stjäla. Resultaten från obduktionen av offret och vittnesmål kommer att vara avgörande i att fastställa om det rör sig om försök till sexuella övergrepp. Polisen har genomfört flera tekniska undersökningar på både vandrarhemmet och flickornas rum.

Tidigare har det framkommit att de två kvinnorna skulle ha träffat 30-åringen på en nattklubb, vilket inte stämmer. Det första mötet mellan dem var när mannen tog sig in på rum 505.

Den 30-årige mannen som kommer från Marocko häktades under gårdagen och är misstänkt för mord, mordförsök, sexuellt övergrepp och rån. Vid 18.40 på måndagskvällen anlände mannen till fångvårdsanstalten i Alhaurín de la Torre.

Bildtext: Den 30-årige mannen fördes ut från domstolen i Fuengirola strax efter klockan 16 på måndagen (Foto: Ola Josefsson) Hit förs den 30-årige mannen

Svensk vittnar om miserabla förhållanden