Alhaurín de la Torres kommunfullmäktige har gett grönt ljus till bygget av en gigantisk vågpool i anslutning till Lauro golfbana. En investeringsfond som ligger bakom WaveGarden hoppas kunna sätta spadarna i jorden relativt snart.
– Alhaurín kommer att placeras på den internationella surfkartan utan att ha en strand, säger borgmästaren Joaquín Villanova.

Byggstart för vågpoolen som blir något utöver det vanliga väntas de närmaste månaderna. WaveGarden anses vara det bästa i sitt slag med den främsta tekniken i att ge rejäla vågor för surfing.

Det blir den första i sitt slag i Spanien och den tredje i Europa efter Bristol och Schweiz. Wavegarden är världsledande i sitt slag och har även vågpooler i Sydkorea, Brasilien, Japan och Australien.

Utöver vågpoolprojektet som kommunfullmäktige i Alhaurín de la Torre har arbetat med under flera år men som blev uppskjutet på grund av pandemin ingår även ett hotellprojekt med 200 rum.

Annons

Vid Wavegardens anläggning i Bristol kostar det mellan 45 och 57 euro per timme för vuxna och cirka 35 euro för barn att rida på vågorna, uppger Diario SUR

(Foto: Wavegardens anläggning i Brasilien)