Den efterlysta holländska kvinna som nyligen greps i Marbella är skriven på en adress i Stockholmsområdet. Kvinnan som är 49 år var efterlyst i Sverige och har tidigare blivit dömd i Svea Hovrätt för en rad brott.

Den senaste domen är från december 2010. Kvinnan hade tillsammans med sin 23-årige son plus en 47-årig man och en 41-årig kvinna, i oktober 2008, tvingat en 49-årig man i Uppsala att upprätta och underteckna ett skuldebrev enligt vilket han angavs vara skyldig den 49-åriga kvinnan 750.000 SEK. Samtidigt har kvinnan tillsammans med de tre övriga uttala hot mot den 49-årige mannen från Uppsala som skulle komma att ”bli ihjälslagen” om han inte betalade, enligt domen som Svenska Magasinet har läst.

Den 49-åriga kvinnan som har kontakter i MC-världen hade ett företag i byggbranschen. I detta företag jobbade den 41-åriga kvinnan. Båda är skrivna på samma adress i en Stockholmsförort. Samtliga fyra personer förekommer sedan tidigare i belastningsregistret.

Samtliga fyra dömdes i tingsrätten till sex månaders fängelse som blev villkorligt enligt domen som kom i december 2010. Men hovrätten såg annorlunda på det. Den 49-åriga kvinnan plus den andra kvinnan och den äldre mannen dömdes till sex månaders fängelse var. Kvinnans son dömdes till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst.

Annons

Den 49-årige kvinnan som greps i Marbella finns med i belastningsregistret sedan tidigare. Hon dömdes i Svea hovrätt i september 2006 för grov misshandel, olaga tvång, olaga hot, grovt brott, häleri, narkotikabrott, ringa brott och vapenbrott till tre års fängelse.

Hon frigavs villkorligt från straffet den 9 mars 2008 med en straffåterstod om ett år. Prövotiden gick ut den 9 mars 2009.

Hovrätten skrev i december 2010 att hon ska dömas för olaga tvång och att hon har återfallit i allvarlig brottslighet kort tid efter villkorlig frigivning.

Hon greps i sin bostad i Marbella på eftermiddagen tisdagen den 16 april uppger nyhetsbyrån EFE. En europeisk arresteringsorder var utfärdad från Sverige på kvinnan enligt en talesman vid Comisaría Provincial de Málaga.

Ärendet handläggs i domstolen juzgado central de Instrucción nummer 6 i Madrid.