Den 22-årige man som greps på flygplatsen i fredags misstänkt för dödsmisshandeln av en väskryckare i Fuengirola släpptes mot borgen på måndagen. Enligt domaren har mannen inte något kriminellt förflutet och risken för att mannen ska avvika är liten då han har sina ”rötter” i Fuengirola där flickvän och familj bor.

Enligt domaren vid Fuengirola domstol har mannen blivit fråntagen sitt pass och får inte lämna landet. Han har även skyldighet att inställa sig i domstolen den 1 och 15 varje månad.

Mannen är spansk medborgare och greps på Málaga flygplats efter att ha varit i London i fyra dagar. Den 8 februari blev han ögonvittne till hur en storvuxen 42-årig man slet väskan från en kvinna på avenida Ramón y Cajal i Fuengirola tidigt på morgonen.

Kvinnan ropade på hjälp och den 22-årige mannen slog ned väskryckaren på gatan för att sedan överlämna väskan till kvinnan. Väskryckaren avled två dagar senare på sjukhuset. Dagstidningen Diario SUR skriver att 42-åringen hade fyra brutna revben där ett av dem hade genomborrat hans lunga. Mannen hade även fått en kraftig fraktur i huvudet som orsakade hjärninflammation.

Annons

22-åringen erkänner att han har varit inblandad i händelsen men bara utdelat två slag mot mannen. Han nekar till att han sparkat mannen då denne låg på marken.

Domaren väntar på den ”fullständiga och slutliga” rapporten från obduktionen.