Ekologer i Nerja vänder sig nu till regionalregeringen och ber dem stoppa den ”miljökatastrof” det skulle innebära om en golfbana byggs norr om Nerja. Nyligen kom ett utslag från Högsta domstolen som undanröjer det hinder som gör att projektet kan bli en verklighet.

Ekologerna tillhör sammanslutningen ”Gabinete de Estudios de la Naturaleza de la Axarquía, GENA-Ecologistas en Acción” och de har skrivit brev till regionalregeringen om att stoppa planerna kring en golfbana, hotell och tusen bostäder skriver dagstidningen Diario SUR.

Högsta domstolen, Alto Tribunal, dömde nyligen till förmån för Nerja kommun och annullerade artikel POTAX som har blockerat projekten med en golfbana, lyxhotell och tusen bostäder i Nerja.

Det var regionalregeringen Junta de Andalucías miljödepartement som blockerat projektet. Nerja kommun drog därför ärendet först till den andalusiska regionala domstolen som avslog ärendet i november 2010. Därefter överklagade Nerja till Högsta domstolen som nyligen dömde till Nerjas fördel.

Annons

I samband med en presskonferens den 2 januari berättade borgmästaren José Alberto Armijo (PP) om utslaget i domstolen och att ett nytt kapitel kan inledas i Nerjas mål efter att bygga en golfbana.

”Beslutet i Andalusiens domstol har med utslaget i Högsta domstolen ogiltigförklarats” påpekade borgmästaren (bilden).

Golfbana, femstjärnigt lyxhotell och runt tusen bostäder planeras att byggas i området La Coladilla, norr om Nerjagrottorna i utkanten av naturparkerna vid Sierras Tejeda, Almijara och Alhama.

Projektet innebär en investering på 165 miljoner euro.