Samtliga partier i Gibraltar vill se Storbritannien fortsatt som EU-medlem. Kampanjen ”Gibraltar Stronger in Europé” ska få invånarna i den brittiska kolonin att rösta rätt hoppas partiledarna.

Gibraltars chefsminister Fabian Picardo, vice chefsminister Joseph Garcia och oppositionsledaren Daniel Feetham tillsammans med Gemma Vasquez som leder kampanjen presenterade nyligen Gibraltars slagord.

”Kampanjen kan räkna med att få mitt stöd och väljarna bör lyssna mycket noga på argumenten som vi kommer att höra fram till folkomröstningen” säger Fabian Picardo till dagstidningen Gibraltar Chronicle.

”Det ligger i Gibraltars intresse att förbli en del av den Europeiska unionen. Vi är mycket tacksamma för att vi får delta i den brittiska folkomröstningen och det är mycket viktigt att varje enskild person röstar” säger Joseph Garcia.

Annons

Opinionsundersökningar visar att ja– och nejsidorna ligger nära varandra. 20.000 röstberättigade i Gibraltar kan spela en viss roll hur valresultatet blir.

Invånare i Gibraltar som är röstberättigade måste vara registrerade i röstlängden senast 7 juni. Folkomröstningen hålls 23 juni.