En skottlossning inträffade i eftermiddags i fritidshamnen Puerto Banús i Marbella. Polisen misstänker att gärningspersonerna därefter satte eld på flyktbilen som orsakade en skogsbrand.

Enligt de första uppgifterna ska flera personer ha varit inblandade händelsen där flera skott avlossades mot en restaurang. Några personskador har inte rapporterats.

Enligt ögonvittnen hördes tre skott vilket orsakade panik bland besökare som befann sig på platsen.

Cristamar

Dagstidningen ABC skriver att det var vid 18-tiden som en bil stannade på Avenida Naciones Unidas vid köpcentret Cristamar. En maskerad person som färdades i bilen steg ur med ett automatvapen och närmade sig till fots en butik varpå flera skott avlossades och panik utbröt.

Annons

Några personskador har inte rapporterats. En kvinna fick vård efter att ha drabbats av ångestattack.

Direkt efteråt flydde gärningspersonerna från platsen i bilen.

Händelsen kopplas samman med den skogsbrand som började 20 minuter efter skottlossningen.

Utbränd BMW

Klockan 20.25 var branden under kontroll meddelade brandbekämpningsmyndigheten Infoca.

Flera samtal kom in till larmtjänsten Emergencias 112-Andalucía om en brand i området Benavolá som ligger nära golfklubben Real Club de Golf Las Brisas. Här har en utbränd BMW påträffats.

Brandbekämpningsmyndigheten Infoca lyckades få branden under kontroll klockan 20.30. Både markpersonal och brandflyg deltar.

Nationalpolisen i Marbella har inlett en utredning kring den utbrända bilen och skottlossningen i anslutning till fritidshamnen Puerto Banús.

Händelsen som inträffade i fullt dagsljus med besökare och turister som ögonvittnen kopplas samman med organiserad brottslighet. Det rör sig om någon uppgörelse i den undre världen där någon eller några skulle varnas.

I skrivande stund har inga personer gripits.

Andra skottlossningen

Dagens skjutning är den andra på mindre än två månader i den spanska turistorten Marbella.

Den 18 maj inträffade en skottlossning på ett café i San Pedro Alcántara vid lunchtid. Två personer utrustade med skjutvapen gick in på ett café och började skjuta, som Svenska Magasinet berättade om.

Två gäster som satt vid ett bord uppges ha varit de tilltänkta offren. De lyckades undkomma.

Dagens händelse i Puerto Banús filmades.