Nu är första delen klar av den gångväg som går längs botten av Rondas kända ravin. Den första delen är 250 meter lång och ger en fascinerande bild av de dramatiska väggarna som reser sig mot den blå himlen.

När gångvägen är klar blir den 750 meter lång.

Hollywoodproducenter har varit här och filmat liksom otaliga producenter inom reklam. På torsdagen invigdes de första 250 meterna av Camino del Desfiladero del Tajo som utgår från plaza María Auxiliadora.

Gångvägen är öppen för allmänheten mellan klockan 10 och 14 samt 16 till 20. Senast klockan 19 släpps nya besökare in.

Annons

För mantalsskrivna i Ronda är det gratis. För övriga kostar det fem euro att besöka ravinen. Du köper inträde på webbplatsen desfiladerodeltajo.info som erbjuder tjänster på sju språk.

– Under första dagen hade 600 biljetter köpts, säger Rondas borgmästare María de la Paz Fernández som gläds åt Rondas nya turistattraktion som både är en naturupplevelse och en möjlighet till motion.

Läs mer: Fem skäl att besöka Ronda: ”På två klippor utskurna till en topp och åtskilda av en djup ravin”

– Visst tänker man på vandringsleden Caminito del Rey men gångvägen längs Tajo har en egen identitet.

Vid invigningen närvarade Andalusiens turistråd Arturo Bernal samt ordförande vid provinsstyrelsen Francisco Salado bland flera.

Salado nämnde att projektet kostat 500.000 euro. Den andra fasen kommer delvis att bekostas av provinsstyrelsen. Andra fasen kostar 600.000 euro och inom läggs det ut på anbud.

Med totalt 750 meter når gångvägen fram till de arabiska baden i kvarteret Padre Jesús.

– Det är inte bara ett projekt för Ronda utan för hela provinsen och Andalusien. Det är ett utmärkt exempel på att turism inte bara är sol och sand, det är också inlandsturism, säger Rondas borgmästare María de la Paz Fernández.