Omkring ett 40-tal veteranbilar finns på plasts vid den elfte upplagan av Exposición de Vehículos Antiguos som arrangeras i San Pedro och Marbella från fredag till lördag.

En Chrysler från 1936 eller en Rolls Royce från 1930 med nummerplåtar New York. Det blir många gamla skönheter att vila ögonen på vid veteranbilsshowen i Marbella de kommande dagarna.

Det börjar på fredag klockan 20 längs avenida Marqués del Duero och senare på gatorna i San Pedro fram till midnatt. Bilarna står uppställda vid restaurante EME de Miguel i samband med en galamiddag.

Under lördagsförmiddagen visas bilarna upp i Estepona för att senare rulla tillbaka mot San Pedro, Puerto Banús och Marbella där bilarna parkerar vid Paseo Maritimo mellan klockan 13 och 17.

Annons

Samtliga bilar är från perioden före 1965. Den äldsta bilen är från 1929. De kommer från olika delar av Spanien som Pontevedra, Vitoria, Murcia, Madrid, Huelva, Jaén, Córdoba, Sevilla och Almería bland annat.

Detta är startskottet för höstens aktiviteter, ett evenemang som är kopplat till lyx vilket är kommunens kännetecken, säger vice borgmästaren Javier García med ansvar för San Pedro.