En fyraårig pojke avled tidigt i lördags morse efter att ha blivit attackerad och biten av en lös hund i samband med att han besökte farfar. Hunden angrep pojken som fick livshotande skador i huvud och nacke.

Händelsen inträffade i bostadsområdet Pago de Pozuela som ligger utmed floden Guadalbullón vid PuenteTablas i regionen Jaén i Andalusien. Enligt uppgifter från Guardia Civil som nyhetsbyrån Europa Press hänvisar till ska hunden ha gått till attack mot pojken någon gång mellan klockan 19 och 19.30 i fredags. Pojken avled tidigt i lördags morse på barnsjukhuset Hospital Materno-Infantil i Jaén.

Pojkens farfar har flera hundar men det var en lös hund utifrån som gick till attack mot den fyraårige pojken.

Guardia Civil har inlett en utredning för att fastställa de faktiska omständigheterna till händelsen. Hunden är tagen till veterinär för undersökning. Samtidigt ska det fastställas om ägaren till hunden har dokumentationen och om det är en potentiell farlig hund.

Annons

Händelsen har chockat befolkningen i Jaén och framför allt i Ibros varifrån pojken kommer. Kommunfullmäktige har utlyst tre dagars sorg.